Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a reiterat joi, in Alba, ca pana la sfarsitul anului vor fi dati circulatiei 100 de kilometri de autostrada din cei 160-170 aflati in constructie, noteaza Agerpres.

"In momentul de fata, in constructie avem 160-170 de kilometri. Deci, in afara de Lugoj-Deva, Sebes-Turda, Chetani-Iernut, Chetani-Campia Turzii, mai avem si centura Bacaului in constructie, Pitesti-Craiova in constructie, Suplacu de Barcau-Bors, sectiunea Mihaiu-Bors, mai avem si Predeal-Cristian-Brasov in constructie, tot acel lot de autostrada. Eu spun ca vor fi dati in folosinta minimum 100 de kilometri. (...) Vor fi pusi in circulatie, nu va fi facuta receptia finala. Dar de dat in circulatie si-au asumat (antreprenorii - n.r.) ca vor da aceste tronsoane de autostrada", a declarat ministrul Transporturilor.

Cuc a adaugat ca se va pronunta mai bine pe o estimare corecta, pe numarul total, la jumatatea acestui an.

In ceea ce priveste autostrada Sibiu-Pitesti, ministrul a precizat ca lotul Pitesti-Curtea de Arges este in contestatie.

"In licitatie este si lotul 4, asteptam sa se depuna ofertele si loturile 2 si 3, unde trebuie sa facem niste foraje suplimentare (...). S-au scos forajele suplimentare la licitatie. Asteptam sa se depuna oferte, ca sa lansam si sectiunile 2 si 3 la executie si proiectare", a spus Razvan Cuc.

Citeste si:
Pana la finalul anului vor fi gata inca 40 km de autostrada din A3
Ministerul Transporturilor...

Ministrul spera ca pentru loturile 1 si 4 sa se semneze anul acesta si sa fie lansate loturile 2 si 3, unde, daca se prezinta firme care doresc sa lucreze la acest proiect, e posibil sa fie si aici semnate contractele anul acesta.

Sursa foto: LIUSHENGFILM/SHUTTERSTOCK

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ministrul Transporturilor promitea 180 km de autostrada. Cati au ramas