Soferii care pleaca din Bucuresti spre statiunile de pe litoral vor gasi la benzinariile de pe Autostrada Soarelui carburanti mai scumpi decat in orase, iar diferenta pentru un plin depaseste 10 lei, potrivit preturilor analizate de AGERPRES cu ajutorul Monitorului Preturilor pentru Carburanti, aplicatie lansata in urma cu doua saptamani de Consiliul Concurentei.

Astfel, in acest weekend, la statiile Petrom de pe A2, benzina standard costa 5,81 lei pe litru, iar motorina standard, 5,78 lei pe litru. In benzinariile OMV, carburantii sunt si mai scumpi: 5,86 lei la benzina si 5,85 lei la motorina, conform Agerpres.ro.

Intr-o benzinarie Petrom din Capitala, respectiv cea de la Nicolae Grigorescu, benzina standard are un pret de 5,66 lei pe litru, iar motorina costa 5,71 lei. De asemenea, in benzinaria Petrom din Eforie Nord, un litru de benzina costa 5,58 lei, iar unul de motorina, 5,55 lei.

Situatia este similara si la Rompetrol, a doua retea de benzinarii din Romania ca marime. La statiile de la Fetesti, de pe A2, benzina costa 5,86 lei pe litru, iar motorina 5,85 lei.

In Bucuresti, statia Rompetrol din zona Mihai Bravu are un pret de 5,70 lei pentru benzina si 5,75 lei pentru diesel, iar la statia din Constanta benzina costa 5,79 lei pe litru si motorina 5,66 lei pe litru.

Avand toate aceste cifre la dispozitie, la un rezervor mediu de 50 de litri, soferii pot economisi peste 10 lei daca alimenteaza masina inainte sa intre pe Autostrada Soarelui.

Acesta nu este un fenomen care caracterizeaza doar Romania. La fel se intampla si in Ungaria, Austria sau Germania, unde preturile din benzinariile de pe autostrazi sunt mai mari decat media.

In plus, pe Autostrada Soarelui, business-ul benzinariilor este unul sezonier, adica, odata cu terminarea sezonului estival, fluxul de clienti scade considerabil. Chiar si vara, turistii folosesc benzinariile de pe autostrada mai mult ca punct de oprire si de odihna.

Consiliul Concurentei a lansat, pe 1 iulie, platforma online "Monitorul preturilor carburantilor", care permite consumatorilor sa afle preturile practicate de catre marile retele de distributie a carburantilor auto. Principalul scop al aplicatiei este cresterea concurentei pe piata carburantilor si ieftinirea produselor.

"Monitorul preturilor carburantilor" este valabil atat sub forma de aplicatie web, cat si ca aplicatie mobila (IOS si Android) ce poate fi descarcata din App Store si Google Play si afiseaza preturile pentru carburantii standard si premium (benzina si motorina) practicate in statiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar si Gazprom din intreaga tara, oferind multiple facilitati de cautare, sortare si filtrare a datelor.

Sursa foto: Phanat / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri