Cuc: Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres Bacau-Piatra Neamt va fi semnat in august

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate (SF) pentru Drumul Expres Bacau - Piatra Neamt va fi semnat pana la sfarsitul lunii august, a anuntat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, dupa ce a vizitat lucrarile de infrastructura din judetul Neamt.

”La inceputul mandatului, in judetul Neamt, am spus ca se vor asfalta 150 km. Pana in prezent s-au asfaltat 80 km, urmand ca inca 70 km sa se faca intre Motca si Castelul de Apa si intre Targu Neamt si localitatile invecinate. Aici am fost in luna martie si inca nu se intamplase nimic. Acum vedeti ca lucrurile au luat o alta turnura. Investitiile vor continua. Un alt lucru foarte important: vorbeam de lansarea proiectului de Drum Expres Bacau – Neamt. Iata ca am ajuns la final cu aceasta procedura: s-au depus 4 oferte. L-am rugat pe domnul director general al CNAIR sa intruneasca, de urgenta, Comisia si sa evalueze acest proiect, astfel incat pana la sfarsitul lunii august sa avem semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Ca si tinta ne-am propus ca la sfarsitul lunii iunie 2020 sa lansam proiectarea si executia. Desi perioada de elaborare a studiului de fezabilitate este de 14 luni, voi discuta cu firma, care va fi desemnata castigatoare sa comprimam acest termen", a declarat ministrul Transporturilor Razvan Cuc.

Pe santierul de pe DN 15, Poiana Largului – Bicaz, sunt executate lucrari de refacere a corpului drumului in zona afectata, inlocuirea zidului de sprijin, refacerea santurilor de scurgere si montarea de parapet metalic. Barajul Bicaz a beneficiat zilele trecute de lucrari de reparatii asfaltice pe suprafete intinse, executate in regie, de Sectia de Drumuri Nationale Piatra Neamt.

Ministrul a precizat ca va continua seria de vizite pe santierele obiectivelor de infrastructura gestionate de minister pentru a se asigura ca lucrarile se vor finaliza in termenele asumate de catre antreprenori si cu respectarea standardelor de siguranta si calitate.

Citeste si:
INTERVIU RE/MAX Prețurile locuințelor ar putea crește cu 10% față...
Pandemia a deschis o...
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri