Renault a decis sa asambleze modelele Logan si Duster intr-o noua fabrica, in Nigeria, incepand din octombrie, scrie just-auto.com.

Logan este asamblat in prezent in Romania, Brazilia, Columbia, India, Iran, Maroc, Rusia, Africa de Sud, iar Duster este produs in Romania, Brazilia, Columbia, Rusia, India si Indonezia.

In Nigeria, cele doua modele Dacia - Renault vor fi asamblate in Lagos de catre Grupul Coscharis, jucator recunoscut in asamblarea si distributia vehiculelor.

Coscharis Motors distribuie in intreaga Nigerie si modelele Renault Kwid si Oroch, importate din Brazilia.

"Cu o populatie de peste 200 de milioane, Nigeria este o tara africana strategica, unde Groupe Renault isi va extinde prezenta", a declarat Fabrica Cambolive, Renault Africa, Orientul Mijlociu India Pacific si SVP.

Renault are o cota de piata de 18% pe continentul african, unde a vandut peste 216.000 de vehicule in 2018. Cele mai importante tari din volumul vanzarilor sunt in prezent Maroc, Algeria, Africa de Sud si Egipt.

Grupul Coscharis, infiintat in 1977, este un conglomerat nigerian, cu interese in diverse sectoare, inclusiv automobile, tehnologia informatiei si comunicatiilor, logistica, agricultura, alimente si bauturi, proprietatea si sanatatea, printre altele.

Grupul are sucursale in Nigeria si in trei tari din Africa de Vest. In prezent, are reprezentante de vanzari si service auto in Nigeria, cu cinci puncte de vanzare in Lagos.

Sursa foto: By punghi / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri