Renault a decis sa asambleze modelele Logan si Duster intr-o noua fabrica

Renault a decis sa asambleze modelele Logan si Duster intr-o noua fabrica, in Nigeria, incepand din octombrie, scrie just-auto.com.

Logan este asamblat in prezent in Romania, Brazilia, Columbia, India, Iran, Maroc, Rusia, Africa de Sud, iar Duster este produs in Romania, Brazilia, Columbia, Rusia, India si Indonezia.

In Nigeria, cele doua modele Dacia - Renault vor fi asamblate in Lagos de catre Grupul Coscharis, jucator recunoscut in asamblarea si distributia vehiculelor.

Coscharis Motors distribuie in intreaga Nigerie si modelele Renault Kwid si Oroch, importate din Brazilia.

"Cu o populatie de peste 200 de milioane, Nigeria este o tara africana strategica, unde Groupe Renault isi va extinde prezenta", a declarat Fabrica Cambolive, Renault Africa, Orientul Mijlociu India Pacific si SVP.

Citeste si:
Dacia prezintă noile Logan, Sandero și Sandero Stepway
Dacia prezintă noile Logan,...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Renault are o cota de piata de 18% pe continentul african, unde a vandut peste 216.000 de vehicule in 2018. Cele mai importante tari din volumul vanzarilor sunt in prezent Maroc, Algeria, Africa de Sud si Egipt.

Grupul Coscharis, infiintat in 1977, este un conglomerat nigerian, cu interese in diverse sectoare, inclusiv automobile, tehnologia informatiei si comunicatiilor, logistica, agricultura, alimente si bauturi, proprietatea si sanatatea, printre altele.

Grupul are sucursale in Nigeria si in trei tari din Africa de Vest. In prezent, are reprezentante de vanzari si service auto in Nigeria, cu cinci puncte de vanzare in Lagos.

Citeste si:
Dacia testează primul său SUV cu 7 locuri
Dacia testează primul său SUV...
Sursa foto: By punghi / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri