30 Iulie 2019

Proiect: soferii care sunt prinsi cu telefonul in mana la volan isi pierd permisul. Nici bicilistii nu scapa de sanctiuni



Soferii care sunt prinsi cu telefonul in mana la volan isi vor pierde permisul si vor plati o amenda de 1.200 lei, potrivit unui proiect de Ordonanta privind modificarea Codului Rutier initiat de Ministerul Afacerilor Interne, scrie Promotor.

Potrivit proiectului de Ordonanta pus in dezbatere publica pe site-ul Guvernului se prevede sanctionarea cu ridicarea permisului de conducere urmand ca soferul sa-si redobandeasca dreptul de a conduce doar dupa ce vor sustine un nou examen.

Pentru biciclisti exista o mentiune speciala privind interzicerea folosirii telefoanelor in timp ce circula cu bicicleta.

"Tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod, in timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevazuta obligativitatea detinerii permisului de conducere, aflat in miscare, a telefonului mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, de catre conducatorul acestuia,” este paragraful din proiect care ii vizeaza pe biciclisti.



Citeste si