Nokian Tyres achizitioneaza compania finlandeza Levypyora Oy, care dezvolta si produce echipamente de anvelope pentru utilaje grele. Miscarea este parte din strategia de crestere a companiei.

Levypyora opereaza cu doua linii de business - anvelope si structuri din otel. Cu cele doua linii de produse, roti si structuri din otel, Levypyora deserveste mai multi producatori de echipamente originale (OE) si clienti aftermarket (AM) pentru aplicatii forestiere, agricole si de terasare. Vanzarile nete anuale ale companiei Levypyora sunt de aproximativ 18 milioane de euro.

„In urma acestei tranzactii, Nokian Heavy Tyres va oferi solutii inovatoare clientilor existenti, va creste volumul anvelopelor si va continua sa imbunatateasca calitatea serviciilor pe care le ofera. Levypyora este deja partenerul nostru de incredere de cativa ani. Achizitia aceasta ne ofera oportunitati suplimentare de crestere si o solutie completa pentru clientii nostri importanti OE si AM.”, spune Manu Salmi, Managing Director, Nokian Heavy Tyres.

„Fiind parte dintr-o companie producatoare de anvelope de top, avem oportunitatea excelenta de a creste, de a dezvolta in continuare produse si servicii la nivel global si de a consolida relatiile actuale cu clientii si furnizorii.”, completeaza Lars Ojansuu, Managing Director, Levypyora.

Compania Levypyora (levypyora.fi/en) a fost fondata acum 64 de ani si are aproximativ 100 de angajati in Nastola, Finlanda. Levypyora este un furnizor principal de anvelope pentru producatorii de utilaje grele si aplicatii aftermarket. Obiectivul principal al companiei este sa dezvolte procese de productie eco-friendly, precum reducerea emisiilor de CO2 si evitarea folosirii solventilor in procesul de vopsire. Levypyora a fost parte a Weckman Steel.

Nokian Tyres dezvolta si produce anvelope premium pentru persoanele care apreciaza siguranta si durabilitatea. Inspirati de mostenirea noastra scandinava, fabricam produse inovatoare pentru autoturisme, camioane si utilaje grele, pentru un condus fara griji in orice conditii. Lantul nostru Vianor furnizeaza anvelope si service auto. In 2018, vanzarile nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro si am avut aproximativ 4.800 de angajati. Nokian Tyres este listata la Nasdaq Helsinki.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri