Volvo Cars lanseaza in Romania versiunea restilizata a SUV-ului XC90, disponibila si cu o motorizare noua diesel B5 bazata pe sistemul KERS si tehnologia Mild Hybrid. Primele unitati sosesc in Romania la sfarsitul lunii august.

Preturile de pornire sunt de 63.400 euro cu TVA in echiparea Momentum si ajung la 98.400 euro cu TVA in echiparea Inscription.

Volvo vrea ca pana in 2025 toate autovehiculele sa fie electrificate, iar 50% din masinile vandute sa fie integral electrice. Noul XC90 ofera pentru prima data tehnologia de recuperare a energiei cinetice la franare care, impreuna cu motoarele cu combustie interna, creeaza un nou sistem de propulsie electrificat integrat, sub noua serie ‘B’.

Kinetic Energy Recovery System transforma o parte din energia cinetica ce de regula se pierde la franare, in energie electrica, ce e stocata mai departe intr-o baterie de 48V, in timp ce tehnologia Mild Hybrid foloseste energia electrica inmagazinata in baterie pentru a micsora sarcina motorului termic, indeosebi in momentul pornirii de pe loc. Beneficiile celor doua sisteme aduc economie de combustibil, emisii reduse si o plecare de pe loc mult mai confortabila. Noutatea principala este introducerea versiunii mild hybrid B5, un motor de 2 litri diesel 235 CP, care inlocuieste motoarele D4 si D5.

„Noul Volvo XC90 le ofera clientilor nostri posibilitatea de a conduce in modul pur electric pe o distanta mai lunga, de aproape 50 de kilometri, cele mai multe calatori zilnice putand fi facute fara emisii poluante. Orice model din gama Volvo poate fi comandat in versiune electrificata, iar soferii se pot bucura de experienta Volvo, cu un impact tot mai mic asupra mediului”, a afirmat Andrei Huidan, Marketing Manager EIT – Forum Auto, importator Volvo Cars in Romania.

Volvo XC90 facelift Plug-in Hybrid

Pentru motorizarea T8 Twin Engine Plug-in Hybrid, autonomia XC90, in modul full electric, este cu pana la 15% mai mare, ideala pentru deplasarea cu 0 emisii in oras. O incarcare completa a bateriei dureaza doar 2 ore si 30 de minute la o statie de 16A si 230V.

De asemenea, autonomia in modul hybrid a crescut odata cu noul rezervor de combustibil de 70 de litri. Pe langa toate acestea, acceleratia de la 0 la 100 de km/h este de doar 5,8 secunde, multumita celor 390 de CP.

In privinta tehnologiei de siguranta activa, modelul XC90 le ofera soferilor asistenta la viraj pe sistemele City Safety si Blind Spot Information. City Safety cu franare automata ramane singurul sistem de pe piata care recunoaste pietonii, biciclistii si animalele mari.
Sistemul Oncoming Lane Mitigation introdus pentru prima data pe Volvo XC60 este acum disponibil si pe XC90, in timp ce tehnologia Cross Traffic Alert are de asemenea franare automata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri