Lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva, in lungime de 22 de kilometri, a fost dat in circulatie, potrivit unui comunicat emis de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

"Inca 22 de km noi de autostrada au fost deschisi astazi pe Autostrada 1 (A1), intre localitatile Soimus si Ilia din judetul Hunedoara dupa ce comisia de receptie a verificat calitatea lucrarilor si a constatat inca de luni, 12.08.2019, ca acestea corespund normativelor", se arata in comunicat.

Pentru a deschide circulatiei cei 22 de km aferenti lotului 4, CNAIR a preluat in baza unui proces verbal de predare – primire cei 800 de m aferenti lotului 3 care fac posibila circulatia intre acest sector de autostrada si reteaua de drumuri nationale existenta.

"Pana la receptionarea lucrarilor de pe lotul 3, CNAIR va asigura desfasurarea circulatiei in conditii de siguranta pe cei 800 de m preluati. In baza unui plan pentru management al traficului stabilit impreuna cu Politia Rutiera, CNAIR va avea responsabilitatea doar pentru eventualele deteriorari cauzate de traficul rutier (parapete, marcaje sau semnalizari verticale). Orice alta problema legata de structura drumului ramane in continuare in responsabilitatea antreprenorului", precizeaza compania.

Lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva este parte integranta a coridorului 4 Pan european ( Rin- Dunare), iar pe traseul acestuia se afla Dealul Soimus.

Pe sectorul Sibiu- Nadlac al A1 accesul se va face pe la Nodurile Ilia si Margina, iar intre cele doua localitati, circulatia se va desfasura pe reteaua de drumuri nationale existenta.

Antreprenorul acestui contract in valoare de peste 419 mil. lei fara TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

CNAIR mentioneaza ca pentru lotul 3 al autostrazii Lugoj – Deva, consultantul nu a recomandat inceperea receptiei luni, 12.08.2019, deoarece nu au fost indeplinite conditiile tehnice pentru demararea acestei proceduri. La acest moment, Antreprenorul Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A. lucreaza pentru remedierea problemelor.

Dupa deschiderea circulatiei pe cei 22 km noi, reteaua de autostrazi din Romania masoara 829 de km.

Sursa foto: SORIN BLADA / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri