Bugatti a prezentat in California cel mai rapid model al sau, Centodieci, care are un pret de 9 milioane de dolari si o productie de doar 10 exemplare, scrie techcrunch.com.

Centodieci este inspirat de celebrul model Bugatti EB110, fabricat in urma cu 30 de ani. Bugatti Centodieci este echipat cu motorul W16 de 8.0 litri care furnizeaza 1.600 CP.

Pretul modelului este dat nu numai de design, dar si de performante. Centodieci poate accelera de la 0 la 100 km/h in 2,4 secunde, pana la 200 km/h in 6,1 secunde si pana la 300 de kilometri pe ora in 13,1 secunde. Bugatti a limitat electronic viteza maxima la 380 de kilometri pe ora.

Spre deosebire de Bugatti Chiron, modelul Centodieci are mai multe elemente din fibra de carbon fiind mai usor cu 20 de kg.

Centodieci, care inseamna 110 in italiana pentru a comemora 110 ani de la fondarea companiei, are un nou spoiler frontal si prize de aer in trei sectiuni.

Noul model are faruri noi, foarte inguste, cu lumini integrate de zi cu LED si cinci insertii de aer rotunde pentru a asigura o admisie suficienta de aer pentru motorul cu 16 cilindri.

Livrarile Bugatti Centodieci catre primii clienti vor incepe in 2022. Bugatti are si alte comenzi de onorat: 40 de Bugatti Divo si doar un singur La Voiture Noire, care este cea mai scumpa masina noua din lume vanduta vreodata, cu 18,68 milioane de dolari. De asemenea, compania intentioneaza sa produca 500 de masini Bugatti Chiron.

Daca presedintele companiei Stephan Winkelmann se va conforma planului de a introduce doua produse noi in fiecare an, in curand mai multe modele Bugatti se vor alatura Centodieci, Chiron, Divo si La Voiture Noire.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri