Segway-Ninebot a dezvaluit un model nou de trotineta electrica (scuter electric) pentru ride sharing, care nu mai necesita persoane pe teren pentru operatiunea de incarcare, scrie techcrunch.com.

Noua trotineta electrica a chinezilor se numeste KickScooter T60 si dispune de inteligenta artificiala pentru a se deplasa catre o statie de incarcare.

Compania va incepe testarea acestora in toamna, pentru a putea fi lansate pe piata anul viitor.

"Punctul cel mai important pentru operatorii de scutere inchiriate este sa mentina costurile cat mai mici", spune Gao Lufeng, chairman Ninebot.

Trotinetele electrice inteligente vor avea un pret de 1.400 de dolari, de cateva ori mai mare comparativ cu scuterele din prezent, insa faptul ca nu vor mai exista costuri pentru procedura de incarcare le va face mai atractive.

Citeste si:
Mersul cu trotinetele electrice pe sosea face prima victima in Londra
Mersul cu trotinetele...

Ramane de vazut cum vor fi acestea primite de orasele europene, intrucat pentru vehiculele care se conduc singure legislatia nu este inca pusa la punct, chiar daca vorbim de vehicule proiectate sa fie conduse pe distante scurte.

VIDEO: Ninebot KickScooter T60

Desi chinezii promit ca noile trotinete electrice merg singure, in acest video de prezentare acestea sunt semi-autonome, un angajat controland miscarile dintr-un birou.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Trotinetele electrice polueaza mai mult decat autobuzele