Dupa ce Asociatia Pro Infrastructura a anuntat ca autorizatia de construire pentru ciotul de 4,5 kilometri din autostrada A3 nu mai este valabila, Compania de Drumuri anunta ca valabilitatea acesteia a fost prelungita din aprilie 2019 pana in aprilie 2020.

"Autorizatia de Constructie pentru sectorul de autostrada Targu Mures-Ungheni a fost prelungita inca din 11 aprilie 2019! Valabilitatea Autorizatiei de Constructie a fost prelungita de Ministerul Transporturilor pana pe data de 27 aprilie 2020, in conformitate cu prevederilie legii si vizeaza executarea lucrarilor pe Lotul 1 Targu Mures- Ungheni (km 0+000 – km 4+500)", se arata in comunicatul emis de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Compania de Drumuri precizeaza ca in acest moment se asteapta decizia motivata a instantei pentru a putea fi declansata procedura de semnare a contractului intre CNAIR S.A. si firma declarata castigatoare in urma actiunilor in justitie.

Asociatia Pro Infrastructura a scris pe Facebook ca autorizatia de construire pentru ciotul de 4,5 kilometri din autostrada A3, intre Aeroportul Transilvania (Ungheni) si sud-vestul orasului Targu Mures (plus drum legatura conexiune cu zona Promenada Mall/Metro) nu mai este valabila.

"Cel mai grav este ca autorizatia de construire nu mai este valabila, expirand in aprilie 2019, ea fiind conditionata de inceperea lucrarilor in cel mult doi ani de la emitere. Cel mai probabil trebuie obtinute din nou toate avizele, autorizatiile si certificatul de urbanism", scrie Pro Infrastructura.

Licitatia a fost lansata in urma cu trei ani, pe 21 octombrie 2016, iar autorizatia de construire a fost emisa in aprilie 2017.

Sursa foto: MARINELA BRUMAR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri