Un studiu realizat de compania de asigurari AXA arata ca masinile electrice premium provoaca cu 40% mai multe accidente decat versiunile cu motoare cu combustie interna din cauza faptului ca soferii nu se adapteaza la acceleratia mai rapida a acestora.

Compania franceza de asigurari AXA a efectuat recent un studiu in care a incercat sa scoata in evidenta diferentele dintre numarul de accidente produse de masini electrice si cele echipate cu motoare cu combustie interna. Studiul a relevat ca, in medie, masinile electrice produc la fel de multe accidente ca cele traditionale, insa o analiza detaliata a scos in evidenta cateva diferente notabile.

Astfel, masinile electrice de oras cauzeaza mai putine accidente decat masini de oras cu motoare traditionale. In schimb, masinile electrice premium si SUV-urile premium genereaza cu 40% mai multe accidente decat masinile din segmente similare echipate cu motoare cu combustie interna.

Reprezentantii AXA considera ca motivul este reprezentat de acceleratia mai rapida a masinilor electrice, ca urmare a disponibilitatii imediate a cuplului.

Citeste continuarea pe Automarket.

Citeste si:
Studiu: cu cat s-au majorat salariile brute din companiile private
Salariile brute din...

Sursa foto: guteksk7 / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Vanzarile de autoturisme ecologice, la 3,7% din total