Mercedes-Benz prezinta monovolumul electric EQV la Salonul Auto de la Frankfurt

Mercedes-Benz expune la Salonul Auto de la Frankfurt monovolumul electric EQV, care are o autonomie de 400 km si un consum mediu de 27 kWh/100km.

Bateria are o capacitate de 90 kWh si poate fi incarcata rapid de la 10% la 80% in mai putin de o ora.

Pentru a asigura o autonomie cat mai mare, Mercedes-Benz EQV isi incarca bateriile atunci cand este in miscare. La accelerare sau franare, rotirea mecanica este transformata in energie electrica si folosita pentru incarcarea bateriei de inalta tensiune (recuperare). Soferul are o influenta majora asupra procesului de recuperare si poate influenta nivelul de recuperare folosind padelele amplasate in spatele volanului. Padela din stanga creste nivelul de recuperare, padela din dreapta il reduce. La cel mai slab nivel, autovehiculul se misca din inertie, in timp ce la cel mai puternic nivel este posibila actionarea unei singure pedale.

Ca vehicul de serie, EQV este integrat complet in operatiunile de productie ale fabricii din Vitoria, din nordul Spaniei, unde sunt produse si autovehiculele Mercedes-Benz Clasa V si Vito.

Trenul de rulare (eATS) al Mercedes-Benz EQV este integrat pe puntea fata, sub partea frontala dinamica a autovehiculului, cu un port de incarcare in bara de protectie. Are o putere maxima de 150 kW. Motorul electric, transmisia cu un raport fix, sistemul de racire constituie o unitate compacta, integrata eficient. Puterea este generata de o baterie lithium-ion, amplasata sub podeaua autovehiculului. Amplasarea joasa, centrala are un efect pozitiv asupra caracteristicilor de manevrare ale EQV-ului. Viteza maxima este de 160 km/h.

Citeste si:
Mercedes-Benz prezintă noua generație Clasa S
Mercedes-Benz prezintă noua...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Mercedes-Benz EQV este echipat cu un incarcator de bord cu racire cu apa, cu o capacitate de 11 kW, potrivit pentru incarcarea AC atat la o priza, cat si la statiile publice de incarcare.

Prin integrarea bateriei in spatiul de sub podeaua autovehiculului, intreg spatiul interior este disponibil pasagerilor. In sfera privata, familiile pot beneficia de o multitudine de configuratii ale scaunelor. Numarul de locuri din EQV poate varia intre 6 si 8 locuri.

Un element pe care toate autovehiculele EQ il au in comun este designul lor specific, cu o estetica avangardista. Elementele centrale sunt grila radiatorului sub forma unui panou negru cu lame cromate, partile laterale cu un design curat, optimizate aerodinamic, jantele usoare de 18 inch ce creeaza impresia de dinamica chiar si atunci cand autovehiculul stationeaza.

Citeste si:
Ce mașini electrice din Europa au cele mai multe daune
Ce mașini electrice din...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri