Cuc: Lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, dat in circulatie la finalul lunii septembrie

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a afirmat, joi, ca lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, pentru care statul roman a reziliat recent contractul cu constructorul spaniol, fiind preluat de catre CNAIR, va fi deschis circulatiei la sfarsitul lunii septembrie, potrivit Agerpres.

"Lotul 3 va fi deschis, undeva, la sfarsitul lunii septembrie. A fost preluat de catre CNAIR. Se fac lucrarile. Va fi dat in trafic la sfarsitul lunii septembrie, deci acei 44 de kilometri (pe loturile 3 si 4 - n.r.) vor fi in integralitate deschisi. Se va circula de la Sibiu la Nadlac la profil de autostrada", a declarat ministrul Transporturilor, aflat in inspectie in judetul Alba pe santierul Autostrazii Sebes-Turda.

Totodata, Razvan Cuc a precizat ca lotul 1 al autostrazii Sebes-Turda se va da in circulatie, la fel cum se va da si la lotul 3 Lugoj-Deva.

Lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva, intre Soimus si Ilia, in lungime de 22,14 kilometri, a fost deschis traficului la mijlocul lunii august.

Pentru lotul 3, intre Ilia si Holdea, in lungime de 21,14 kilometri, statul roman a reziliat contractul si a decis ca CNAIR sa faca in regie proprie lucrarile ce mai trebuiau executate de constructorul spaniol.

Citeste si:
Panica a dat piața rezidențială "peste cap": vizionarile au scăzut...
CORONAVIRUS | Panica...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Constructorii lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva au dat in judecata Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dupa rezilierea contractului, iar Compania de Drumuri contesta la Curtea de Apel Bucuresti despagubirile obtinute prin hotarari arbitrale de catre firmele iberice, scrie economica.net.

CNAIR cere la Curtea de Apel Bucuresti anularea unor hotarari arbitrale; cel mai probabil, prin acele hotarari arbitrale s-ar fi decis acordarea unor despagubiri constructorilor spanioli.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri