9 Septembrie 2019

Aproape 70 de tramvaie din Capitala urmeaza sa fie dotate cu aer conditionat



Societatea de Transport Bucuresti (STB) va realiza, in regie proprie, 18 tramvaie si urmeaza ca aproape 70 de tramvaie sa fie dotate cu aer conditionat, a declarat directorul general al STB, Andrei Creci, pentru clubferoviar.ro.

"Conform bugetului pentru obiectivele de investitii aprobat de PMB exista proiectul de fabricatie a 18 tramvaie BUCUR LF-CA cu podea partial coborata, cu actionare in curent alternativ si climatizare in salonul de calatori printr-un program multianul pe trei ani incepand cu anul 2019. Proiectul presupune realizarea tramvaielor in uzina proprie a STB SA prin realizarea caroseriei in uzina proprie si achizitionarea unor seturi pentru amenajarea interioara si exterioara a tramvaielor", a declarat Andrei Creci intr-un interviu pentru Club Feroviar.

Proiectul de realizare a celor 18 tramvaie este prevazut a se desfasura in perioada 2019 – 2021.

In prezent, doar noua tramvaie au instalatie de aer conditionat. Urmeaza ca 46 de tramvaie sa fie echipate in cursul acestui an cu aer conditionat, din care 10 au fost deja echipate, a declarat Creci.

Mai mult, urmeaza sa fie echipate cu sisteme de aer conditionat inca 23 tramvaie (8 Bucur LF, 2 V3A-M-CA, 13 V3A-PPC-CA) pentru care procedura de achizitie este in curs de organizare.



Citeste si