BMW continua sa dezvolte in spatele cortinei sisteme de propulsie cu pile de hidrogen (Fuel Cell). Prototipul i Hydrogen Next este un X5 adaptat la nevoile unui astfel de sistem.

Una dintre premierele mondiale importante bifate de cei de la BMW la Salonul Auto de la Frankfurt este un prototip bazat pe actuala generatie X5. Denumit oficial i Hydrogen NEXT, prototipul este o masina electrica pe pile de hidrogen care are mai multe roluri in strategia marcii germane, conform Automarket.ro.

In primul rand, noul prototip demonstreaza faptul ca BMW analizeaza permanent toate directiile de dezvoltare ale propulsiilor alternative, electricele care pot fi alimentate cu hidrogen (Fuel Cell Electric Vehicles sau, prescurtat, FCEV) fiind una dintre acestea. In al doilea rand, BMW i Hydrogen NEXT este avanpremiera unui model care va fi produs in serie limitata in 2022. Ulterior, cel mai devreme in 2025, BMW anunta faptul ca va dezvolta modele de serie larga care vor putea fi achizitionate de clienti. "Dar planul depinde foarte mult de cerintele pietei si de conditiile generale", completeaza reprezentantii marcii bavarez.

Citeste materialul integral pe Automarket.ro.

Citeste si:
Mercedes-Benz prezinta monovolumul electric EQV la Frankfurt
Mercedes-Benz prezinta...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Probleme la Salonul Auto de la Frankfurt: amenintari cu proteste