Cladirile publice, pietele, autogarile ar putea fi dotate cu structuri pentru parcarea bicicletelor

Cladirile publice, pietele, autogarile si statiile de cale ferata vor fi dotate cu structuri pentru parcarea bicicletelor, potrivit unei propuneri legislative depuse la Parlament. Proiectul privind adoptarea unor masuri necesare facilitarii parcarii bicicletelor in spatii publice a fost initiat de 12 deputati PNL.

"Cladirile publice sau de utilitate publica, pietele agroalimentare, targurile, autogarile si statiile de cale ferata ce deservesc trafic de calatori vor fi dotate cu structuri metalice care sa permita parcarea concomitenta a minim 10 biciclete, cat si montare pe perioada stationarii acestora a unor dispozitive antifurt", prevede proiectul, scrie Agerpres.

Costurile lucrarilor necesare realizarii acestor dotari si ale autorizatiilor prevazute de lege vor fi suportate din bugetele autoritatilor administratiei publice centrale sau locale si din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, dupa caz. Acestea au obligatia sa includa reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale in comisiile de receptie a lucrarilor.

Guvernul va emite normele metodologice de aplicare in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, iar in termen de 180 de zile de la emiterea acestor norme, autoritatile si persoanele juridice vor adopta aceste masuri. Incalcarea acestor dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 2.000 si 4.000 lei, mai prevede proiectul.

"Initiativa legislativa isi propune incurajarea utilizarii pe scara larga a bicicletei atat in mediul urban, cat si in cel rural, prin instituirea unor masuri necesare facilitarii parcarii bicicletelor in spatii publice situate atat in mediul urban, cat si rural", precizeaza initiatorii in expunerea de motive. Proiectul va intra mai intai in dezbaterea Senatului, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Citeste si:
Un inginer român din SUA promite că va rezolva problema traficului...
Cum va rezolva problemele...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri