Amazon a facut o comanda de 4 MLD. dolari pentru o flota de 100.000 de VAN-uri electrice destinate livrarilor

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a facut o comanda de 4 miliarde de dolari pentru 100.000 de VAN-uri electrice destinate livrarilor, care vor fi fabricate de Rivian, companie unde detine actiuni, scrie Electrek.

Vehiculul utilitar electric va ajunge in productia de serie in 2021 si va fi cel de-al treilea model al Rivian. Anul trecut, Rivian a dezvaluit camioneta electrica R1T si SUV-ul R1S, care sunt vehicule electrice pentru pasageri cu accent pe „aventura”.

Vehiculul electric comandat de Amazon este o autoutilitara comerciala cu dimensiuni complete, cu un ampatament mare. Rivian nu a facut publice mai multe date, insa a dezvaluit primele imagini cu masina pe care scrie Prime, nume pe care Amazon il foloseste pentru un serviciu video. In partea de jos, pe vehiculul electric este trecut numele Rivian.

Nu este clar daca Rivian construieste noul vehicul doar pentru Amazon, care este un investitor important in companie, sau daca va fi disponibil pentru alti clienti comerciali sau individuali.

Citeste si:
Amazon „vânează” mall-urile afectate de pandemie pentru a le...
Amazon „vânează” mall-urile...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

In orice caz, Rivan ar trebui sa onoreze comanda pana in 2024, pretul estimat pentru o camioneta fiind de 40.000 de dolari.

La inceputul anului, Jeff Bezos, CEO Amazon, a anuntat ca investeste 700 de milioane de dolari in Rivian, iar banii urmeaza sa fie folositi pentru dezvoltarea unor modele electrice.

Rivian are o fabrica in Illinois, unde in prezent pregateste productia pentru camioanele sale electrice, care se presupune ca vor intra pe piata la sfarsitul anului viitor. Fabrica ar avea o capacitate de peste 200.000 de vehicule pe an.

Citeste si:
Amazon si GM vor sa investeasca intr-un pick-up electric
Amazon si GM vor sa...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri