Renault este interesata sa produca in Europa bateriile necesare pentru masini electrice, in cadrul proiectului comun anuntat anterior de Franta si Germania.

Constructorii auto din Europa incep sa fie din ce in ce mai interesati de proiectele care prevad productia de baterii pentru masini electrice. Renault este ultimul mare producator care si-a anuntat intentia de a produce baterii pe teritoriul european, insa numai in cazul in care aceasta strategie va fi eficienta din punct de vedere al costurilor.

"Suntem in favoarea proiectului, singura conditie este sa identificam un plan economic viabil. Trebuie sa aiba sens din punct de vedere economic", a declarat Jean-Dominique Senard, presedintele celor de la Renault.

Franta si Germania au pus in luna aprilie bazele unui proiect european pentru productia de baterii pentru masini electrice in cele doua tari. Primul producator major care a aderat la noul proiect a fost Grupul PSA Peugeot-Citroen, inclusiv cu brandul Opel, alaturi de producatorul francez de baterii Saft.

Citeste continuarea pe Automarket.ro

Citeste si:
Renault a trecut pe pierderi pentru prima data in ultimul deceniu
Renault a trecut pe pierderi...

Sursa foto: Automarket

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Euronews, despre gestionarea deseurilor: "Romania, prostul Europei"
Setari Cookie-uri