Bentley Motors isi sarbatoreste cei 100 de ani de existenta si la Bucuresti, dezvaluind noul sau concept de showroom de lux. Investitia in redecorarea completa a showroomului s-a ridicat la peste 400.000 de euro.

Investitia a vizat atat spatiul de expunere a modelelor venite de pe linia de productie de la Crewe, cat si spatiile de birouri si service auto, intr-o suprafata totala de peste 650 mp.

Marca Bentley este prezenta in Romania inca din anul 2007, iar showroomul Bentley Bucuresti a fost deschis in 2013 si face parte din cadrul complexului Porsche Pipera.

100 de unitati Bentley vandute in Romania

”In toti acesti ani, Romania s-a dovedit a fi o piata cu un ritm de dezvoltare alert pentru Bentley, pana acum livrand catre proprietari peste 100 unitati. Unul dintre modelele cele mai apreciate ale marcii este, desigur, Mulsanne Speed, pe care il puteti admira pentru cateva zile in showroomul nostru”, a declarat Alin Tapalaga directorul general al PIA Romania.

Bentley Mulsanne Speed dispune de un motor V8, care descatuseaza 537 CP si un cuplu colosal, de 1.100 Nm. Drept urmare, sprintul 0-100 km/h este executat in 4,9 secunde, iar acul vitezometrului este impins pana la 305 km/h. Modelul expus este de culoare Black Velvet, avand un interior bi-ton, in nuantele Portland si Beluga, si fiind decorat cu un furnir Dark Stained Madrona, in note calde.

Pentru o perioada limitata, showroomul Bentley Bucuresti din Porsche Pipera va gazdui si un model vintage de exceptie al Tiriac Collection: un exemplar Bentley Mark VI, din 1948.

”Suntem deosebit de incantati si onorati sa gazduim o asemenea bijuterie automobilistica in noul showroom Bentley Bucuresti. Acest model a fost anuntat in mai 1946 si a fost produs pana in anul 1952, fiind primul automobil asamblat si finisat complet la fabrica din Crewe”, adauga Tapalaga.

Modelul expus este echipat cu un motor impresionant, cu 6 cilindri in linie, care dezvolta 118 CP si are o transmisie manuala, in 4 trepte.
Aceasta masina de colectie a fost comandata in 1947 de un industrias elvetian din cantonul Zurich. Este unul dintre cele doar 35 de automobile Bentley cu o caroserie Drophead Coupe, asamblata de artizanii Graber.

Bentley Bucuresti este cel de-al 45-lea dealership al marcii britanice in Europa continentala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri