Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP) a ajuns la o intelegere cu asocierea China Communications Construction Company – Makyol Insaat Sanayi Turizm pentru realizarea in regim de parteneriat public-privat (PPP) a autostrazii Ploiesti-Brasov, potrivit anuntului facut duminica de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc. Autostrada Ploiesti-Brasov ar putea fi astfel primul drum de mare viteza care va fi construit in regim de PPP, pentru care soferii vor plati taxa, scrie g4media.ro.

Contractul ar urma sa fie semnat in perioada urmatoare, a anuntat ministrul Cuc. “Saptamana viitoare transmit contractul si el poate fi semnat de Comisia Nationala de Prognoza. Contractul trebuie aprobat prin hotarare de Guvern. Daca o putem da noi (guvernul Dancila, n.r), o vom da, daca nu o vom lasa pe tava viitorului Guvern”, a declarat Razvan Cuc.

Acesta ar fi al doilea mare contract directionat de guvernul PSD spre o companie chineza, dupa acordul preliminar pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda semnat intre Nuclearelectrica (SNN) si China Nuclear Corporation.

Comisia de Prognoza nu are experienta in lucrari de infrastructura sau in parteneriate public-privat gestionate, insa, a fost insarcinata de Guvern sa negocieze cu asocierea sino-turca realizarea in parteneriat public-privat a autostrazii.

Autostrada a fost impartita in trei sectoare:
Sector 1 – Ploiesti-Comarnic, km 0+000 – km 48+600,
Sector 2 – Comarnic-Predeal, km 48+600 – km 84+800,
Sector 3 – Predeal- Brasov (Cristian), km 84,4 – km 106,2 km.

Tronsonul dintre Rasnov si Cristian (lungime 6,3 km-autostrada si 3,7 km -drum national la 4 benzi cu separator median) va fi construit de asocierea Alpenside – Specialist Consulting. Pe acest tronson, lucrarile au inceput pe 20 mai si ar trebui sa se finalizeze peste an si jumatate.

Sursa foto: MARINELA BRUMAR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri