Zona importanta a Capitalei ramane blocata cel putin pana in decembrie

Constructorul parcarii de sub Bulevardul Decebal sustine ca nu va putea deschide circulatia pe sosea mai devreme de inceputul lunii decembrie. Asta, desi administratia locala promitea ca pe bulevard se va circula inca de la jumatatea lunii trecute.

La finalul anului 2018, Primaria Sectorului 3 i-a incredintat unei firme pe care o detine - anume societatii Algorithm Rezidential S3 SRL - un contract de 108.930.818 lei pentru constructia unei parcari in subteranele Bulevardului Decebal, scrie Ziare.com.

In proiect, parcarea avea 550 de metri lungime si 17,5 metri latime, urmand sa poata gazdui 718 autovehicule.

La cat de aglomerat e orasul, constructia unei parcari - mai ales a uneia in subteran - e oricand binevenita. Singura problema era ca realizarea celei din Sectorul 3 presupunea inchiderea circulatiei pe mare parte din Bulevardul Decebal. Iar asta insemna ca traficul din zona - deja foarte aglomerat - urma sa fie dat peste cap pe de-a-ntregul.

In plus, lucrarile - care implicau sapaturi masive si turnare de beton - riscau sa le faca viata un cosmar bucurestenilor care locuiesc pe Bulevardul Decebal.

Cu toate astea, administratia locala a Sectorului 3 si-a continuat proiectul. In februarie, s-a emis autorizatie de construire, iar la finalul lui martie, Algorithm Rezidential S3 SRL a anuntat ca se apuca de treaba, ca sa poata termina intreaga parcare in doi ani (adica pana in martie 2021).

Societatea Sectorului 3 a anuntat, initial, ca pentru a construi parcarea are nevoie sa inchida circulatia pe cate o banda a bulevardului, pe sensul de mers dinspre Piata Hurmuzachi (Muncii) spre Strada Dristorului si, ulterior, pe sensul invers. Ulterior, circulatia pe portiunea de bulevard urma sa fie inchisa in totalitate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri