Rovinieta pe care o platim in Romania este cea mai ieftina taxa de drum din Europa. In unele situatii, tarifele din Romania pentru vignete sunt si de 4 ori mai mici decat in alte tari.

Rovinieta

In Romania, vigneta/taxa de drum se numeste rovinieta.

Tarifele pe an variaza intre 28 euro pentru autoturisme si 320 euro pentru camioane. Pentru motociclete nu exista taxe de drum.

rovinieta

Vigneta Bulgaria

Vigneta in Bulgaria pentru autoturisme costa de doua ori mai mult decat in Romania. Taxa de drum este de 49 euro pe an, comparativ cu 28 euro in Romania, reiese din datele autotraveler.ru.

Vigneta Bulgaria

Vigneta Ungaria

Taxele de drum in Ungaria sunt de aproximativ 4 ori mai mari decat in Romania. Pe an, vigneta costa 130 euro pentru autoturisme, fata de 28 euro in Romania.

Viniete Ungaria

Taxe autostrazi Serbia

Pe autostrazi in Serbia taxele pornesc de la un euro si pot ajunge la 23 de euro, in fuctie de numarul de kilometri parcursi pe unul dinte cele sase segmente de drum.

autostrazi serbia

Ruta de autostrada populara E75 de la granita cu Ungaria pana la granita cu Macedonia (570 km) pentru masini va costa 19.00 euro.

Vigneta Austria

In Austria trebuie platita o vigneta pentru a conduce pe autostrazi. Cel mai mic tarif este 9,2 euro pentru 10 zile, iar cel mai mare tarif este de 89,2 euro pentru un an. Comparativ cu Romania, taxele sunt de 3 ori mai mari.

vigneta austria

Vigneta Slovenia

Vigneta in Slovenia costa 110 euro pe an pentru un autoturism, fiind mai scumpa si decat in Austria. Vigneta poate fi cumparata de la punctele de control de la frontiera, de la benzinarii individuale sau de la magazinele mari.

Vigneta Slovenia

Taxe autostrada Italia

In 2019, tarifele de autostrada in Italia au crescut in medie cu 1% fata de 2018. Exista mai multe segmente de autostrada cu plata. Tariful mediu pentru un km este de 0,08 euro. In anumite situatii, puteti plati 3,3 euro pentru 57 km sau 3,1 euro pentru 27 km. Cele mai mari tarife sunt 57 euro pentru 776 km sau 47 euro pentru 530 km.

taxe autostrada italia

Taxe autostrazi Franta

In Franta, se percepe o taxa pentru utilizarea drumurilor in functie de categoria vehiculului si de distanta parcursa. Printre cele mai mici tarife sunt 4 euro pentru 60 km sau 11 euro pentru 180 km.

Taxe autostrazi Franta

Taxe autostrada Spania

Pe autostrazi in Spania taxele pornesc de la 1,35 euro (Segovia 28 km) si pot ajunge la 37,5 euro (Barcelona-Valencia 347 km), in functie de numarul de kilometri parcursi pe unul dinte cele sase segmente de drum. Iata cateva exemple.

taxe autostrazi spania

Sursa foto: By bibiphoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri