“Winter is coming” ne-a ramas ca refren dintr-un serial, dar fraza devine relevanta in aceasta perioada a anului, cand ne pregatim masina pentru sezonul rece. Probabil cel mai important aspect de care sa tinem cont in aceasta situatie este schimbarea anvelopelor. Expertii Premio ne-au oferit mai multe recomandari despre schimbul anvelopelor in sezonul de iarna.

Anvelopele de vara au performante mai slabe atunci cand sunt folosite pe temperaturi scazute si pe drumuri umede sau cu zapada si nu ofera aceeasi siguranta. Prin urmare, nu trebuie sa asteptam prima ninsoare pentru a ne schimba pnuerile, mai ales ca in acest fel putem evita posibilele sanctiuni si cozile de la atelierele de service auto.

Cum sa alegem anvelopele potrivite

Calitatea drumurilor pe care calatorim de obicei, topografia, tipul de anvelope, tipul de masina si experienta soferului sunt factori pe care trebuie sa-i luam in considerare atunci cand schimbam anvelopele.

Atunci cand alegem calitatea anvelopelor, nu ar trebui sa facem economie, deoarece este vorba despre siguranta noastra si a familiei. Cand cumparam anvelope, ar trebui sa luam in considerare potrivirea lor in functie de tipul vehiculului si de obiceiurile noastre la volan - acesti factori care au o influenta importanta asupra uzurii anvelopelor, spun specialistii Premio.

Etichetele cerute de legislatia Uniunii Europene ne pot ajuta, de asemenea, sa alegem anvelopele. Acestea contin informatii despre parametrii de siguranta si caracteristicile de mediu ale fiecarei anvelope. Aceste etichete ne ajuta sa comparam tractiunea anvelopelor pe o suprafata umeda, consumul de combustibil si zgomotul.

De exemplu, daca conducem frecvent si mergem in calatorii lungi, ar trebui sa alegem o anvelopa din cea mai mare clasa de eficienta a combustibilului. Eficienta combustibilului este definita intre A (cea mai mare, culoarea verde) si G (cea mai mica, culoarea rosie). Diferenta dintre A si G este data de eficienta consumului de combustibil, de pana la 7,5%.

De asemenea, calatoriile mai lungi presupun si viteze mai mari si atunci rezulta o distanta mai mare de franare si o uzura mai rapida a anvelopelor. Dupa cum se poate observa, felul in care conducem este influentat de multi factori, de aceea este recomandat sa apelam la un service profesional pentru a ne asigura ca folosim anvelopele potrivite, in conditiile potrivite.

Premio, 35 de locatii, 10 ani pe piata romaneasca

Avand in vedere numarul tot mai mare de cerinte ale clientilor, service-urile auto ofera ateliere practice care incearca sa vina in ajutorul lor. Reteaua de ateliere profesionale Premio ofera posibilitatea de a programa schimbarea anvelopelor chiar si online, dar si de a face alte tipuri de verificari si servicii de siguranta pentru masina.

In plus, soferii care nu vor sa astepte isi pot lasa anvelopele si jantele la service. Dupa inlocuirea orificiilor de ventilare si echilibrare, rotile pot astepta sa fie schimbate la momentul potrivit, iar conducatorii auto se pot concentra pe alte detalii pentru a completa setul de iarna.

Tot in cadrul atelierelor Premio se ofera servicii aditionale rapide. Prin urmare, la o schimbare a anvelopelor, se pot face reparatii rapide, cum ar fi geometria rotilor, schimbarea placutei de frana, schimbul de ulei, inlocuirea bateriei, etc. Tot atunci, tehnicianul va efectua asa-numitul „Premio Check” - o verificare gratuita a masinii, in urma careia clientii primesc o lista cu potentialele reparatii necesare.

Oferta Premio

Anul acesta Premio are o oferta de garantie extinsa pentru fiecare achizitie a unui set de anvelope de 16 inch sau mai mari, pentru toate marcile (Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda). Oferta este valabila pana la sfarsitul anului, iar garantia este disponibila timp de un an dupa inregistrarea pe platforma online dedicata promotiei.

Premio dispune la ora actuala de 35 de puncte de service in toata Romania, avand disponibile ateliere de inalta calitate, unde anvelopele pot fi schimbate, dar ofera si servicii rapide precum verificarea si schimbarea sistemelor de evacuare, franare sau schimb de ulei. Reteaua Premio a fost parte din reteaua gigantului american Goodyear inca de la infiintare. De aceea, in punctele de service din Romania, se gasesc in principal anvelope de la brandurile Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava si Debica, dar nu in mod exclusiv.

Sursa foto: l i g h t p o e t / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri