7 Noiembrie 2019

Revine TAXA AUTO: cum o va calcula Guvernul Orban



Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, ca Guvernul lucreaza la introducerea unei taxe pentru masinile la prima inmatriculare, care va fi perceputa ca o taxa de poluare, noteaza Mediafax. El a sustinut ca Executivul trebuie sa se asigure ca masurile vor fi acceptate de Comisia Europeana, scrie Hotnews.ro.

„Trebuie sa fie perceputa ca o taxa de poluare si cuantumul taxei sa depinda de cantitatea de noxe care sunt eliberate in atmosfera. Formulele care au fost incercate au intrat in contradictie cu reglementarile la nivel european. Taxele indirecte trebuie sa respecte normele UE. Aceasta este taxa indirecta. Ea poate fi gandita si ca un impozit pe proprietate variabil, dar si aici exista riscul sa contravenim principiului ca o taxa depinde de valoarea unui bun si repet cand vom ajunge la o formula care sa fie acceptata la nivelul CE vom anunta”, a spus Ludovic Orban, la preluarea mandatului de ministru al Mediului de catre Costel Alexe.

Premierul a sustinut ca Guvernul vrea sa analizeze bine masurile care vor fi luate, astfel incat sa fie acceptate de Comisia Europeana.

Citeste materialul integral pe Hotnews.ro.



Citeste si