Peugeot si Citroen recheama in service aproape 1.900 de unitati in Romania. Motivul?

Peugeot si Citroen au anuntat o campanie de rechemare in service in Romania pentru aproape 1.900 de unitati, care vor primi un update software pentru a evita situatia in care emisiile de oxid de azot depasesc limitele legale.

Peugeot si Citroen au anuntat in aceasta perioada o ampla campanie de rechemare in service pe piata din Romania.

Campania vizeaza rechemarea in service pentru 789 de unitati Peugeot 208, 2008 si 301 produse in Franta si alte 1.097 de unitati Citroen 3, C3 Aircross si C Elysee produse de asemenea in Franta, insa producatorii nu au mentionat perioadele de productie. In total, in Romania vor fi recheamte 1.886 de unitati, scrie Automarket.

Producatorii mentioneaza insa ca, in cazul modelelor mentionate, "o calibrare necorespunzatoare a motorului ar putea antrena emisii de oxid de azot neconforme fata de limitele reglementate. Aceasta campanie de rechemare se refera doar la problema tehnica de ajustare intre particule si emisii de NOx. Aceasta nu este o defectiune a sistemului".

Toate unitatile rechemate in service vor primi un update software, iar operatiunea va dura circa o ora.

Citeste si:
Peugeot 3008 primește un look nou și versiuni plug-in hybrid
Peugeot 3008 primește un look...

"Operatiunea consta in descarcarea unui nou soft de control motor care va optimiza gestionarea sondei de oxigen", precizeaza constructorii in nota de informare trimisa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Constructorii mentioneaza ca in Romania nu au fost inregistrate niciun fel de incidente in urma acestor probleme. Chiar daca anii de productie pentru modelele rechemate in service nu au fost mentionate, ambii producatori au publicat si lista completa a seriilor de sasiu pentru unitatile afectate de recall.

Proprietarii masinilor afectate vor fi anuntati prin intermediul unor scrisori pentru a se programa la o unitate de service Peugeot, respectiv Citroen.

Citeste si:
Cinci noi modele Citroen vor fi lansate în România. Trei sunt...
Cinci noi modele Citroen vor...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri