29 Ianuarie 2007

Michelin a castigat un contract de 1,7 mld. dolari cu armata SUA

Grupul fracez producator de cauciucuri Michelin a castigat un contract pe zece ani cu armata Statelor Unite ale Americii, in valoare de 1,7 miliarde de dolari, pentru a utila vehiculele utilizate de armata, a anuntat Michelin, informeaza NewsIn.

Contractul semnat cu Centrul de echipament de aparare din Columbus, Ohia, vine la putin timp dupa un altul in valoare de peste 700 de milioane de dolari, pentru furnizarea cauciucurilor pentru aeronave, a anuntat grupul francez.

Michelin este deja principalul furnizor de cauciucuri pentru vehiculele armatei americane, a adaugat Michelin. Grupul francez a investit 16 milioane de dolari pentru a majora productia de cauciucuri specifice uzului pe teatrele de razboi, pentru a veni in intampinarea cererii crescute datorate de razboiul din Irak.

Compania a precizat ca va furniza cauciucurile din propriile intreprinderi, divizia din SUA a Michelin, localizata in Greenville, South Carolina detinand 19 uzine unde lucreaza peste 22.300 de persoane.

Michelin tinteste sa ramana activa pe toate segmentele de piata si, in acest sens, trebuie sa isi sporeasca productivitatea in Europa si in America de Nord, astfel incat sa scada costul pe unitate si sa ramana in cursa cu ceilalti producatori din sectorul sau.



Citeste si