Directorul general interimar al Renault, Clotilde Delbos, a declarat ca producatorul auto francez nu exclude retragerea unor produse sau iesirea de pe unele piete, ca parte a procesului de revizuire a obiectivelor pe termen mediu, transmite Reuters, scrie Agerpres.

"Vom evita daca vom putea, dar va trebui sa ne punem intrebarea...putem doar sa ne mentinem aceeasi strategie? Nu cred asta. Piata se schimba, trebuie sa ne adaptam", a declarat Clotilde Delbos la o conferinta.

Luna trecuta, Renault a facut aluzie la o potentiala diminuare a dividendelor, dupa ce a redus perspectivele privind vanzarile si profiturile din cauza evolutiilor de pe pietele auto globale.

Producatorul auto francez se asteapta la o scadere a cererii pe plan global cu 4% anul acesta, fata de un declin de 3% previzionat anterior. Renault i-a socat pe investitori in octombrie cand a emis un avertisment de profit si a anuntat ca anul acesta fluxul de numerar ar putea sa nu fie pozitiv.

"Vom face o revizuire exacta a situatiei noastre in ceea ce priveste rezultatele financiare si generarea fluxului de numerar la finalul anului. Apoi vom convoca Consiliul de Administratie pentru a decide care va fi politica de dividende adecvata", a afirmat directorul interimar Clotilde Delbos.

In urmatoarele luni, vor fi revizuite toate aspectele afacerii - inclusiv participarea Renault la Marele Premiu de Formula 1, a adaugat oficialul.

Renault nu a mai redus dividendele din 2011.

Pe piata din Romania, grupul Renault a vandut in primele noua luni ale acestui an 52.871 de vehicule, ceea ce plaseaza Romania pe locul 15 in clasamentul celor mai importante piete pentru grupul francez.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri