Raport al Politiei Romane: In 2018 s-au produs, in medie, 24 de accidente grave pe zi, cu 5 morti

In cursul anului trecut, in fiecare zi s-au produs, in medie 24 de accidente rutiere grave care s-au soldat cu 5 morti, 22 de raniti grav si 9 raniti usor, arata un raport al Politiei Romane. Cauzele accidentelor au fost viteza neadaptata, traversarea neregulamentara si neacordare de prioritate.

Specialistii Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii si ai Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane au intocmit „Buletinul sigurantei rutiere. Raport anual 2018” care cuprinde examinarea contextelor intern si international si o analiza a accidentelor rutiere grave produse in cursul anului trecut.

In medie, in anul 2018, in fiecare zi s-au produs 24 de accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 5 morti, 22 raniti grav si 9 raniti usor, arata Buletinul.

„Anul trecut, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost viteza neadaptata la conditiile de drum, traversarea neregulamentara a pietonilor si neacordarea de prioritate pietonilor. Fata de anul anterior, numarul accidentelor rutiere grave a scazut cu 1%, iar cel al persoanelor decedate cu 4,3%”, informeaza IGPR in comunicatul de presa citat de Mediafax.

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs pe raza localitatilor urbane, 39%. Pe drumurile din afara localitatilor, evenimentele rutiere grave, desi cel mai putin numeroase, au cel mai ridicat indice de mortalitate, de 34.4.

Citeste si:
Cum ne putem feri de fraudele online
Cum ne putem feri de fraudele...

„In anul 2018, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs pe strada si pe drumurile nationale, impreuna reprezentand peste doua treimi din totalul evenimentelor rutiere. Pe drumurile nationale si-au pierdut viata jumatate dintre persoanele decedate in accidentele rutiere in anul 2018, de peste 2,3 ori mai multe decat in evenimentele rutiere care s-au produs pe strada”, mai transmite sursa citata.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri