Toyota sustine ca nu exista cerere pentru masini electrice: "Clientii cauta mai mult modele hibride"

Toyota sustine ca cererea pentru masini electrice este aproape inexistenta, intrucat clientii prefera sa cumpere mai degraba modele hibride.

Toyota este unul dintre ultimii constructori care au anuntat planuri concrete pentru dezvoltarea de modele electrice, ca parte a planurilor de a respecta noile norme de poluare din 2021.

Oficialii constructorului japonez justifica insa aceasta intarziere prin faptul ca cererea pentru masini electrice este aproape inexistenta, comparativ cu dorinta soferilor de a conduce modele hibride, scrie Automarket.

"Facem lucrurile in ordinea cererilor din partea clientilor. Cand analizam piata, cererea pentru masini electrice este mai mica decat cererea pentru hibrizi. Lucram la dezvoltarea de modele electrice, dar in prezent nu exista cerere pentru asta", a declarat Jack Hollis, vice-presedintele Toyota si managerul diviziei Toyota din America de Nord.

Jurnalistii l-au intrebat insa pe Hollis care sunt motivele pentru care Toyota dezvolta modelul electric alimentat cu hodrogen Mirai, care genereaza vanzari de numai cateva mii de unitati pe an, semnificativ mai mici decat multe modele electrice de pe piata.

Citeste si:
Trecerea la vehicule electrice ar putea face mașinile inaccesibile
Trecerea la vehicule...

"Cum stiti ca exista mai multa cerere pentru masini electrice decat pentru cele alimentate cu hidrogen? Este la fel ca in cazul hibrizilor. O persoana ar prefera sa incarce bateria in trei ore sau sa alimenteze masina in 5 minute?", intreaba el, referindu-se la alimentarea rapida cu hidrogen comparativ cu incarcarea bateriei unei masini electrice.

Sursa foto: automarket.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri