Chinezii ne demonstreaza din nou ca sunt cei mai buni. Anul acesta, au dezvaluit un prototip de tren "mai rapid decat avionul", potrivit Yahoo News.

"Daca luam ca exemplu o calatorie din Beijing catre Shanghai si includem pregatirea pentru calatorie, cu avionul pierzi 4,5 ore, cu un tren de mare viteza 5,5 ore, iar cu noul tren de mare viteza maglev circa 3,5 ore", spune inginerul Ding Sansan, al China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC).

Noul tren al chinezilor functioneaza pe baza de levitatie magnetica si „este mai rapid decat avionul”.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Trenul are forma unui glont care "pluteste" deasupra sinelor folosind levitatie magnetica. Vehiculul pare dintr-un film science fiction.

Noul model de tren este proiectat de China Railway Rolling Stock Corporation si urmeaza sa intre in productie in 2021. China a folosit trenuri „maglev” (levitatie magnetica) din 2003, folosind repulsia magnetica pentru a „ridica” trenurile de pe sol si pentru a-l propulsa inainte.

Citeste si:
Cu viteza in epoca luminii: Cele mai rapide trenuri din lume
Cu viteza in epoca luminii:...

Tehnologia reduce frecarea cu sinele si face posibila circulatia trenurilor cu viteze nemaivazute. CRRC Qingdao Sifang va construi acum o pista experimentala pentru a testa trenul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai rapide trenuri din lume. Ai calatorit cu ele?