17 Decembrie 2019

Autostrada Lugoj-Deva: Fisurile de pe lotul 3 au fost acoperite cu smoala



Fisurile din asfaltul de pe lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva, in zona nodului rutier de la Holdea, au fost acoperite cu smoala. Aceasta a fost solutia la care au recurs drumarii, dupa mai multe controverse pe tema sigurantei autostrazii, scrie Adevarul.ro.

Inca din luna august, cand s-au analizat lucrarile de pe lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva, pentru a stabili daca poate fi dat in trafic, consultantul nu recomanda inceperea receptiei, pentru ca nu erau indeplinite conditiile tehnice de catre asocierea Teloxim - Comsa - Aldesa Construcciones - Arcadis Eurometudes.

In luna septembrie, autoritatile au intrat in alerta dupa ce pe tronsonul de autostrada a aparut o fisura. Ulterior, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Razvan Cuc, anunta ca exista probeme la garantie si ca s-a descoperit un numar record de neconformitati. Firma iberica sustinea ca s-a declansat un conflict cu autoritatile din Romania si ca se va adresa Comisiei Europene.

La inceputul lunii noiembrie, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, anunta ca lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva ar putea fi dat in trafic in 2019 cu restrictii de viteza si tonaj, dupa repozitionarea aparatelor de reazem la podul peste Mures.
Contractul pentru lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva, care are 21,1 kilometri, are o valoare de aproape 580 de milioane de lei. Potrivit contractului, lucrarile au inceput la finalul lui 2013 si trebuiau sa fie gata in 2016.



Citeste si