Toti operatorii de taxi vor avea obligatia sa asigure cel putin o masina adaptata transportului persoanelor cu handicap care utilizeaza fotoliul rulant, conform unui proiect de hotarare adoptat in sedinta de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Nerespectarea obligatiei se va sanctiona cu amenzi cuprinse intre 200 si 1.000 de lei, conform art. 100 alin (1) lit. b) din legea nr. 448/2004.

In referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, sunt invocate prevederile art. 64 din legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, potrivit carora toti operatorii de taxi au obligatia sa asigure cel putin o masina adaptata transportului persoanelor cu handicap care utilizeaza fotoliul rulant.

In referat se mai arata ca, in baza unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, ramasa definitiva prin decizia 1.472/12.04.2018, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Primaria Capitalei este obligata sa inlature situatia de discriminare (...) si sa oblige toti operatorii de taxi sa aiba cel putin un autovehicul adaptat, "destinat exclusiv efectuarii serviciului public de transport in regim de taxi in favoarea persoanelor cu dizabilitati care utilizeaza pentru deplasare carucioare rulante electrice nepliabile".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Renault închide temporar toate fabricile din Franța
Setari Cookie-uri