Tesla a vandut primele masini Model 3 fabricate in noua uzina deschisa la Shanghai si singura detinuta de catre companie in afara Statelor Unite ale Americii.

Primele 15 automobile Tesla Model 3 care au iesit pe poarta fabricii din Shanghai au fost cumparate chiar de angajati ai uzinei. Pretul unui automobil a fost in jur de 50.000 de dolari, cu peste 10.000 de dolari mai putin decat daca ar fi fost importate din Statele Unite ale Americii, conform BBC.com.

Elon Musk mizeaza pe uzina din Shanghai pentru a se putea bate cu rivalii BMW AG si Daimler AG, care mizeaza si ei pe China pentru noile lor modele electrice. De asemenea, reducerea pretului automobilelor Tesla ar putea pune presiune si pe producatorii chinezi precum NIO Inc. si Xpeng Motors sa adopte masuri similare.Tesla a incheiat un acord cu bancile din China pentru o facilitate de creditare de pana la noua miliarde de yuani (1,29 miliarde de dolari) si un imprumut reinnoibil de pana la 2,25 miliarde de yuani, ambele pentru fabrica din Shanghai.

Cea de-a doua uzina pe care Tesla o va construi in afara Statelor Unite ale Americii se va alfa in Germania, in apropierea Berlinului, unde producatorul intentioneaza sa fabrice anual peste 500.000 de masini, conform publicatiei germane Bild. Compania va avea la dispozitie o suprafata echivalenta cu 420 de terenuri de fotbal, iar lucrarile de constructie vor incepe in 2020.

Citeste si:
Tesla pregătește lansarea unui nou crossover. Livrările încep în...
Tesla pregătește lansarea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Musk: In 20 de ani masinile de astazi vor fi ca si cum ai detine cai
Setari Cookie-uri