Ford a cumparat doi roboti curieri, care vor fi "angajatii" companiei pentru prima data in afara liniei de productie. Robotii au rolul de a incarca colete in vehicule, iar la destinatie de a face livrarile pe ultimii 50 de metri.

Robotul umanoid Digit este produs de compania Agility Robotics, are brate si picioare si poate lucra cu oamenii in spatii publice. Robotul curier isi poate pastra echilibrul pe un singur picior si poate merge fara probleme printre obstacole, la fel precum un om.

Designul unic al lui Digit ii permite sa se plieze strans pentru a fi depozitat cu usurinta in partea din spate a unui vehicul, pana cand este pus in actiune. Odata ce un vehicul ajunge la destinatie, Digit poate prelua un pachet din vehicul. Daca se intalneste cu un obstacol neasteptat, poate trimite o imagine inapoi la vehicul pentru a beneficia de o putere suplimentara de calcul. Vehiculul ar putea chiar sa trimita aceste informatii in cloud si sa solicite ajutor de la alte sisteme pentru a permite robotului sa navigheze.

Vehiculele conectate Ford pot actualiza continuu harti bazate pe cloud care pot fi partajate cu robotul Digit, astfel incat nu trebuie sa recreeze acelasi tip de informatii.

Echipa se asteapta ca, intrucat Digit va face parte dintr-un serviciu de livrare a pachetelor, acest canal de comunicare va oferi, de asemenea, informatii specifice livrarii, cum ar fi locul in care un client prefera sa fie lasate pachetele sau alte cerinte individuale de livrare a coletelor.

Citeste si:
Top 5 branduri auto cu peste 10.000 de masini noi vandute in Romania
Top 5 branduri auto cu peste...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PayPoint incheie un parteneriat cu Glovo: in ce consta
Setari Cookie-uri