De-a lungul istoriei sale, Maserati a creat modele unice si serii exclusiviste. Printre acestea, se remarca versiunea Royale din 1986 a celei de-a treia generatii Quattroporte, o restilizare in culori exclusiviste de albastru si verde, interioare imbunatatite, cu scaune moi cu tapiterie din piele si utilizare generoasa a lemnului pe panoul de bord si portiere.

Quattroporte Royale a fost echipata cu un motor puternic V8 de 4,9 l care dezvolta 300 CP, fiind produse doar 51 de unitati.

Maserati aduce un omagiu mostenirii sale prin lansarea unei serii speciale care poarta acelasi nume, disponibila la toate modelele cu motoare V6 din actuala gama Maserati: doar 100 de Maserati Quattroporte, Levante si Ghibli Royale vor fi produse cu motoare V6 Diesel de 3,0 l cu 275 CP, dar si pe benzina de 3,0 l cu 350 CP si 430 CP.

Noua serie speciala Royale este disponibila in doua culori unice de albastru si verde: Blu Royale si Verde Royale. Pentru a completa aspectul exterior elegant, Levante Royale este echipata cu jante de 21” Anteo Staggered Anthracite si jante Titanium Anthracite la modelele Ghibli si Quattroporte, toate adaptate pentru serie si toate cu etriere de frana argintii.

Interioarele Royale, avand la baza echiparea GranLusso, sunt disponibile in piele Zegna PELLETESSUTA Cuoio sau piele in doua tonuri Pieno Fiore - Negru/Cuoio. Zegna PELLETESSUTA este un material din piele tesuta, confectionat exclusiv pentru interioarele vehiculelor Maserati. Metoda ingenioasa prin care se obtine acest material combina vechile traditii italiene si tehnologia inovatoare de astazi, folosind benzi subtiri de piele Nappa pentru a crea o „tesatura” ultra-luxoasa, usoara, moale si durabila.

Insertiile High Gloss (Metal Net pentru Levante, Ebony pentru Ghibli si Black Piano pentru Quattroporte) si o placuta distinctiva „Una din 100”-“One of 100”- completeaza aspectul interior, care include si sistemul audio Bowers&Wilkins, trapa electrica si geamurile fumurii.

Seria speciala Royale vine cu o gama extinsa de echipamente, datorita pachetelor Cold Weather, Premium si Driving Assistance Plus, prevazute ca standard. Fie ca va deplasati pe strazile orasului, fie ca participati la un tur exclusivist, luxul de inalta performanta va fi intampinat cu o siguranta mai mare ca niciodata pe drum.

Maserati Levante, Quattroporte si Ghibli Royale dispun de sisteme avansate de asistenta la conducere pentru a raspunde activ potentialelor pericole de pe drum, dar si pentru a spori confortul si siguranta pentru soferi si pasageri.

Asemenea celorlalte modele ale gamei, seria speciala Royale este echipata cu unitatea Maserati Touch Control Plus (MTC+), o interfata cu ecran tactil de 8.4” care ocupa un loc de cinste in centrul panoului de bord si care este extrem de simplu de utilizat. MTC+ controleaza toate functiile cheie ale vehiculului, inclusiv incalzirea scaunelor din fata, precum si ventilatia, incalzirea volanului si functionarea parasolarului din spate, daca este prevazut. Ecranul afiseaza, de asemenea, vederea din spate surprinsa de camera pentru deplasare in marsarier, cu indicatii pentru o utilizare usoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri