Costel Alexe, ministrul Mediului, a anuntat ca programul „Rabla” va demara in luna martie, iar numarul de vouchere va fi de minimum 60.000. De asemenea, ministrul a precizat ca pentru programul „Rabla Plus” va creste numarul voucherelor cu 20%.

“In luna martie (incepe, n.red.), a ramas sa stabilim cu colegii din minister si cu cei din Administratia Fondului pentru Mediu, saptamana viitoare, care va bugetul si care vor fi exact etapele in care va fi demarat. Vreau ca atunci cand informam cetatenii, care sunt beneficiarii acestui program, sa ne tinem de termene, pentru ca au fost programe derulate de Ministerul Mediului care efectiv au avut termene decalate si de aici pleaca neincrederea populatiei in actul guvernamental. Sincer, eu nu-mi doresc acest lucru”, a spus Costel Alexe, la Digi24.

Ministrul a mentionat ca prin acest program cel putin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz si circa 550.000 de autovehicule noi au fost achizitionate. Valoarea unui voucher clasic este de 6.500 de lei, acesta putand fi cumulat, in functie de motorizare, cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 lei pentru masinile hibrid.

„Pentru Rabla Plus, in 2020, ne propunem sa pastram cel putin acelasi buget si vrem o crestere cu 10-20% a numarului de vouchere pe care sa-l acordam. Astazi voucherul fiind de 10.000 de euro”, a mai declarat Alexe.

Citeste si:
O noua finantare pentru proprietari, destinata eficientei energetice
Ministerul Mediului...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Poluarea din Bucuresti si alte mari orase, analizata de Mediu