yeParking, aplicatie de parksharing si furnizor IT de solutii pentru eficientizarea spatiilor de parcare, a primit o finantare de 50.000 euro de la Roca X, pentru a accelera cresterea companiei.

Obiectivele yeParking pe termen scurt sunt legate de cresterea ratei de utilizare a aplicatiei in Cluj-Napoca, extinderea aplicatiei in celelalte orase mari din Romania si inrolarea primelor cladiri de birouri si zone rezidentiale inchise in solutia business to business.

"Finantarea, in valoare de 50.000 euro, vine la momentul ideal planurilor de dezvoltare yeParking, permitand accelerarea reach-ului in piata precum si extinderea variantelor de parcare oferite catre utilizatori, pentru urmatoarea perioada. In acest moment solutia permite accesul din orice oras de pe teritoriul tarii - fapt ce a dus deja la parcari inscrise in orase precum Bucuresti, Brasov, Sibiu, Iasi sau Oradea. Urmatorul oras care va deveni oficial gazda a solutiei noastre urmeaza sa fie anuntat in urmatoarele saptamani", a declarat pentru wall-street.ro Mihai Lodoaba, administrator Digital Republic si co-fondator yeParking.

yeParking functioneaza pentru moment in Cluj-Napoca, cu peste 5.000 de utilizatori, oferind soferilor posibilitatea sa cedeze temporar, pentru minute sau ore, locul de parcare pe care il au, catre comunitate, optimizand astfel traficul si timpii de cautare a unui loc de parcare.

"Obiectivul yeParking este ca prin intermediul acestei finantari si a evolutiilor ulterioare sa isi sustina, dezvolte si consolideze pozitia - atat pe plan local cat si regional - in ceea ce priveste experientele de parking oferite. Ambitia este sa cream un model sustenabil pentru toti cei implicati in ecosistemul mobilitatii si a serviciilor de parcare - sa devenim un Waze al parcarilor", a mai spus managerul.

Citeste si:
drop&go, prima aplicatie romanesca de spalare a hainelor, s-a lansat
drop&go, prima aplicatie...

Implementarea de solutii rapide, automatizate de plata este unul din beneficiile pe care yeParking le poate aduce operatorilor de parcari de business si/sau retail parkings, degrevandu-i pe acestia de nevoia dezvoltarii unor solutii proprietare si de promovare a acestora, directie in care se pregateste implementarea in premiera a acestei solutii pentru GoTo Parking – parcarea aeroportului din Cluj-Napoca.

“Am decis sa completam investitia directa oferindu-ne sustinerea si in dezvoltarea zonei business to business a platformei, prin implementarea ei ca metoda de plata in GoToParking, la aeroportul international Avram Iancu din Cluj”, a declarat Alexandru Bogdan, Investment Manager ROCA X.

Dezvoltarea platformei in anul 2018, atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere al comunitatii, a fost acoperita din resurse proprii ale Digital Republic.

Foto: yeparking

Citeste si:
Aplicatie de food delivery se lanseaza la Cluj-Napoca
Aplicatia de food delivery...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Primul mall din Romania accesibil persoanelor cu deficiente de vedere
Setari Cookie-uri