Sfarsit de drum pentru Suzuki Jimny: modelul va fi comercializat "in cantitati foarte limitate in 2020" din cauza emisiilor prea mari

Suzuki Jimny va fi comercializat in Europa doar "in cantitati foarte limitate in 2020" si cel mai probabil va fi eliminat din gama incepand de anul viitor din cauza emisiilor prea mari.

Presa britanica a relatat la sfarsitul saptamanii trecute ca Suzuki va elimina modelul Jimny din gama europeana din cauza emisiilor foarte ridicate.

Reprezentantii constructorului japonez au reactionat rapid la aceste informatii, insa s-au limitat sa afirme doar ca modelul "va fi comercializat in cantitati foarte limitate in 2020", potrivit Automarket.

In acest context, este foarte probabil ca Jimny sa dispara din gama europeana incepand din 2021, mai ales ca japonezii au confirmat anterior ca modelul "afecteaza in mod negativ intreaga gama de emisii de dioxid de carbon dupa 2020".

Cu cateva luni in urma, presa internationala a relatat ca Suzuki va vinde in Europa doar modele hibride, singura exceptie urmand sa fie Jimny, element care sugereaza ca japonezii aveau deja de gand sa renunte treptat la acest model.

Citeste si:
Trei noi modele Suzuki vor ajunge pe piața din România
Trei noi modele Suzuki vor...

Pe de alta parte, presa britanica speculeaza ca modelul ar putea fi transformat intr-un vehicul comercial pentru a putea fi comercializat in continuare fara sa aiba un impact asupra emisiilor medii ale brandului.

Incepand din 1 ianuarie 2021, constructorii auto trebuie sa respecte in Europa o limita maxima de emisii de 95 de grame pe kilometru la nivel de marca.

Potrivit datelor oficiale, Jimny emite 154 de grame de dioxid de carbon pe kilometru in versiunea cu cutie de viteze manuala si 170 de grame de dioxid de carbon pe kilometru in varianta u cutie de viteze automata.

Citeste si:
Cum vrea Kanye West să schimbe shopping-ul online: video cu noua...
Cum vrea Kanye West să...
Sursa foto: automarket.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri