Schimbarea volanului de pe dreapta pe stanga ar putea fi necesara pentru toate masinile din Marea Britanie inmatriculate in Romania, odata cu iesirea britanicilor din UE. Se ia in calcul ca aceste masini sa nu fie primite la ITP fara aceasta conversie.

Romanii au cumparat masini cu volanul pe dreapta intrucat sunt mult mai ieftine decat in restul Europei. In Anglia, cu cat masina este mai veche, cu atat asigurarea se scumpeste. De aceea, britanicii prefera sa vanda masinile vechi la preturi de nimic.

Cat costa schimbarea volanului de pe dreapta pe stanga

Operatiunea in functie de service si de modelul masinii poate fi facuta in cel mult 7 zile. Cu cat masina este mai intalnita pe drumurile europene cu atat va fi mai simplu de modificat si cu costuri mai mici.

Manopera costa de la 300- 500 de euro. Pretul pieselor depinde de brandul pe care il detineti si de vechimea masinii. De regula, la masinile mai vechi de zece ani piesele din dezmembrari sunt mai ieftine.

Indiferent ce masina aveti de modificat nu puteti face conversia pana nu cumparati alte piese din dezmembrari sau noi de la magazin. Pentru piese ar trebui sa aveti un buget de circa 1.000 de euro.

Primele diferente sunt la faruri, care bat altfel, la oglinzile laterale, care nu pot fi reglate cum trebuie sau la stergatoare, cel de la sofer fiind mai lung.

Iata ce piese urmeaza sa fie inlocuite pe o masina cu volanul pe dreapta:

- plansa de bord

- pedalele

- oglinzile laterale

- fetele de usa cu comenzile pentru geamuri si oglinzi

- instalatia electrica

- farurile

- stergatoarele

- caseta de directie

- conductele de frana

- blocul de lumini

- stopul de ceata

La cate piese sunt de demontat si montat, pretul de pornire de 300 de euro pare chiar mic. In functie de model si de decizia service-ului, motorul ar putea fi dat jos pentru a se lucra mai eficient. Dupa ce este gata masina trebuie sa faceti o vizita la RAR, unde mai platiti inca 200 - 250 de euro.

Daca tragem linie, operatiunea de conversie a unei masini cu volanul pe dreapta in una cu volanul pe stanga sare de 1.500 de euro. Un cost de 2.000 euro este mai aproape de adevar. Operatiunea nu poate fi facuta decat intr-un service autorizat de RAR.

Sursa foto: AS Inc / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri