Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca nu exclude varianta convocarii unui referendum local privind vigneta Oxigen.

"Am vazut ca se organizeaza petitii, actiuni, chiar mitinguri impotriva vignetei Oxigen. Nicio problema! Noi putem sa renuntam si la program. Daca asta isi doresc bucurestenii, daca asta ne dorim cu totii, sa fim singurul oras european in care sa circulam cu masini non-euro, Euro 1, Euro 2... Nicio problema, eu fac ce spun cetatenii. Dar ca sa vedeti in ce ipocrizie traim.

Pe de o parte - de ce nu am curajul sa iau masuri si sa eliminam din trafic autoturismele care ne omoara, pe de alta parte - atunci cand le luam, de ce le luam? (...) Nu stiu, doriti? Organizam un referendum. Dar este anormal! Noi sa organizam un referendum pentru ceea ce deja europenii la care ne uitam au decis demult si anume poluatorul plateste", a declarat edilul Capitalei, citata de Agerpres.

Gabriela Firea a precizat ca se va sfatui cu colegii privind varianta unui referendum. Ea a mentionat si ca un astfel de proiect ar avea nevoie de sustinerea majoritatii din Consiliul General al Capitalei.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
CFR Călători suspendă 100 de trenuri și introduce 11, pentru navetiști
Setari Cookie-uri