Ford Romania estimeaza ca in acest an, la Craiova, va produce peste 1.000 de autoturisme pe zi, modelele EcoSport si Puma, si aproximativ 1.700 de motoare EcoBoost de un litru, ceea ce reprezinta un record pentru aceasta fabrica, scrie Agerpres.

"In 2020, Ford Craiova urmeaza sa atinga un nou record in ceea ce priveste productia de vehicule: peste 1.000 de vehicule construite pe zi, cate unul la fiecare 67 de secunde. Productia motorului EcoBoost va sprijini ritmul de asamblare al vehiculelor, atingand un varf zilnic de cadenta de aproximativ 1.700 de motoare, unul la fiecare 42 de secunde. In acest moment, la Uzina de Motoare se construiesc trei versiuni ale mult-premiatului motor 1.0 EcoBoost: 100 CP, 125 CP si 155 CP mHEV", afirma reprezentantii Ford Romania intr-un comunicat de presa.

Noul Ford Puma va fi livrat si in Australia, incepand din prima parte a acestui an, acesta fiind primul vehicul construit in Romania care va fi exportat catre aceasta tara. Incepand cu luna octombrie 2019, uzina Ford Craiova construieste in premiera, in paralel, doua crossovere compacte inspirate din lumea SUV-urilor - Ford EcoSport si nou-lansatul Ford Puma. SUV-urile reprezinta in continuare segmentul cu cea mai mare crestere la nivel european, in 2019 fiind inmatriculate in total 5,9 milioane de SUV-uri, in crestere cu 10% fata de 5,4 milioane de unitati inmatriculari in 2018.

Cu o suma de 1,5 miliarde de euro investita in fabrica de la Craiova incepand cu anul 2008, Ford Romania a ajuns la un total de 6.300 de angajati, care lucreaza atat in fabrica de asamblare vehicule cat si la fabrica de motoare. Aproximativ 3.400 dintre acestia au fost angajati in ultimii trei ani pentru a sprijini productia noilor EcoSport si Puma.

Citeste si:
Ford România și Fundația Ion Țiriac au donat un aparat de testare...
Ford România și Fundația Ion...
Sursa foto: Automarket.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
O fabrică românească de bluze a început producția echipamentelor medicale
Setari Cookie-uri