Primul model electric Dacia soseste in cel mult 2 ani

Renault anunta in raportul privind rezultatele financiare ca are in plan lansarea unui model electric Dacia in 2021-2022. Francezii au trecut masina electrica in raport sub numele de Dacia Urban City car.

Oficialii nu au facut publice mai multe informatii despre primul model Dacia electric, insa cu siguranta va fi un model destinat zonelor urbane.

In ianuarie, presedintele Renault Europa, Philippe Buros, a declarat ca inginerii lucreaza la electrificarea Dacia. Brandul romanesc are nevoie de motorizari fie hibride, fie electrice. Acesta a mai spus ca masina nu are cum sa coste 10.000 de euro.

"Dacia va prelua totul de la Renault, in ceea ce priveste electrificarea, pentru ca trebuie sa electrificam acest brand, fie construind masini electrice, fie hibride,” a declarat presedintele Renault Europa, Philippe Buros.

Potrivit EVmarket.ro, Dacia electrica va avea un propulsor de 33 kW 45 CP, care ii va oferi o viteza maxima de 105 km/h. Modelul ar putea fi versiunea europeana a modelului vandut in China sub denumirea de Renault K-ZE.

Citeste si:
Primele imagini cu Dacia Spring, noua mașină electrică a...
Primele imagini cu Dacia...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri