Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat ca sectorul de autostrada cuprins intre Bors si Biharia. va fi gata in iunie, iar licitatia pentru sectorul cuprins intre Chiribis si Suplacu de Barcau va fi reluata, scrie Mediafax.

„In legatura cu Autostrada Transilvania, vom finaliza 5,3 km de la Bors la Biharia, pentru prima data in istorie inaintea celor din Ungaria, acest capat de autostrada in luna iunie, iar acest obiectiv va fi dat in trafic. De la Biharia la Chiribis, speram ca instanta sa se pronunte cat mai repede pentru a semna contractul de proiectare si executie. (...) De la Chiribis la Suplacu de Barcau este de neimaginat cum o companie din Croatia castiga licitatia pe acest tronson in conditiile era in faliment in tara de origine. Aici am reluat procedura de licitatie. De la Suplacu de Barcau la Nusfalau, ANAP ne-a confirmat ca documentatia este in regula si vom scoate la licitatie in zilele urmatoare proiectarea si executia pentru tronson”, a spus Bode.

Acesta a subliniat ca in luna martie se vor scoate la licitatie si sectiunile de la Nusfalau pana la Nadaselu.

In decembrie 2019, Ministerul Transporturilor anunta ca a finalizat procesul de evaluare si a semnat contractul de finantare in cadrul POIM 2014-2020 pentru Sectiunea 3C, Subsectiunea 3C3 Biharia-Bors, parte a autostrazii Transilvania si l-a trimis spre finantare Comisiei Europene.

Proiectul are o valoare totala de 193,9 milioane de lei si o finantare UE de 138,4 milioane de lei. In ceea ce priveste subsectiunea 3C3 Biharia-Bors, stadiul fizic al lucrarilor este de 67%, valoarea platilor efectuate fiind de 44 milioane lei fara TVA. Plata s-a efectuat din componenta de la bugetul de stat cu rambursare POIM, dupa aprobarea cererii de finantare.

Citeste si:
Vinieta Oxigen - un început bun, dar timid
Vinieta Oxigen - un început...

Subsectiunea 3C3 (Biharia – Bors), se intinde intre km 59+100 si km 64+450 (5,35 km) si incepe in zona localitatii Biharia. Traseul tranziteaza o zona de campie, intre localitatile Biharia, Satu Nou si granita romano – maghiara si intersecteaza DN 19 (Oradea-Satu Mare), la km 59+614, la nord de localitatea Biharia. La km 59+875 este prevazut un nod rutier (nodul Biharia), cu 5 bretele si 3 pasaje. Autostrada va tranzita calea ferata CF 402 (Oradea-Satu Mare), la km 60+066. Traseul autostrazii Brasov-Cluj-Bors, respectiv subsectiunea 3C3 se incheie la frontiera romano-ungara, la km 64+450, unde se va racorda la reteaua rutiera maghiara.

Sursa foto: MARINELA BRUMAR / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Euro ajunge la un nou MAXIM ISTORIC: a trecut de 4,8 lei
Setari Cookie-uri