Bucureștiul va avea troleibuze noi din Turcia, la fel ca și autobuzele turcoaz cumpărate de administrația Firea, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv contestaţia polonezilor de la Solaris la licitaţia Primăriei Municipiului Bucureşti pentru achiziţia a 100 de troleibuze. Aceasta fusese câştigată de turcii de la Bozankaya, singurii care au depus de altfel ofertă, scrie economica.net.

"Respinge, ca inadmisibile, cererea de sesizare a CJUE şi a ÎCCJ. Respinge recursul, ca nefondat", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti din 25 februarie 2020, care este definitivă.

Pe 2 decembrie 2019, şi Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia producătorului polonez Solaris, după care acesta a formulat recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Alături de polonezi au mers în instanţă şi cehii de la Skoda Electric.

Dacă ar fi fost admise cererile celor doi producători din Cehia şi Polonia, licitaţia pentru troleibuze noi la Bucureşti trebuia anulată.

Primăria Capitalei a lansat pe 5 februarie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 100 de troleibuze, valoarea estimată a contractului fiind de 214,49 milioane de lei. Până la termenul limită din 15 aprilie a depus ofertă doar asocierea turco – germană Bozankaya – Sileo.

Citeste si:
Gabriela Firea: Numărul celor veniți din diaspora s-a triplat în...
Numărul celor veniți din...

Cele 100 de troleibuze noi care ar trebui să ajungă în Bucureşti vor avea 12 metri şi podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, conform cerințelor din caietul de sarcini. Un troleibuz va avea capacitate de transport de minimum 96 persoane din care minimum 24 pe scaune.

Garanția pentru troileibuze va fi de minim 240.000 km sau patru ani de funcționare. De asemenea, ulterior primilor patru ani, se va aplica garanția extinsă pentru încă minim patru ani sau 240.000 km, fiind asigurate toate piesele ce țin de uzură normală și defecte. De asemenea, troleibuzele vor avea un sistem de stocare a energiei electrice, garantat 480.000 km sau opt ani de circulație.

Autonomia va fi de 20 km pentru fiecare cursă, cu posibilitatea de încărcare rapidă și lentă a bateriilor de stocare. Captatorii vor avea sistem de retragere automată cu acționare pneumatică și repunere pe fir cu frânghii.

Citeste si:
Primăria București vrea să cumpere 17.000 de teste rapide pentru...
Primăria București vrea să...
Sursa foto: economica.net

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Turcia a donat 33.000 de produse pentru spitale şi direcţii sociale din România
Setari Cookie-uri