Volkswagen AG, cel mai mare producător auto global, a avertizat că extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) face imposibilă prezentarea unor perspective pentru anul în curs, după ce a raportat pentru 2019 o creştere a profitului operaţional, în urma majorării vânzărilor de SUV-uri, scrie Agepres.

"Răspândirea coronavirusului afectează în prezent economia globală. Este nesigur cât de sever şi cât de mult va afecta grupul Volkswagen. În prezent, este aproape imposibil să facem o prognoză demnă de încredere", a afirmat directorul financiar Frank Witter.

Luna trecută, Volkswagen previziona vânzări stabile în 2020, la nivelul celor din 2019, şi o marjă de profit de 6,5% - 7,5% anul acesta, în funcţie de factorii externi.

Pe fondul extinderii epidemiei, Seat, divizie a grupului auto german Volkswagen, a anunţat că de marţi va opri producţia de maşini la cele trei fabrici din Barcelona şi va prezenta autorităţilor un plan de concedieri temporare pentru toţi cei 14.800 de angajaţi. Aceştia vor păstra 80% din salariul lor, pe lângă alte beneficii, a precizat un purtător de cuvânt.

Toate aceste decizii sunt o nouă dovadă că epidemia de coronavirus ar putea afecta piaţa auto, şi aşa dificilă, din Europa.

Grupul auto francez PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroën, Opel) a anunţat închiderea tuturor uzinelor sale din Europa, din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Citeste si:
Probleme cu automobile Golf 8: Volkswagen a oprit livrările
Volkswagen a oprit livrările...

Sursa foto: Shutterstock.com