Vela: Se prelungeşte suspendarea transportului rutier internaţional de persoane în şi dinspre ţările grav afectate de pandemie

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că prin Ordonanţa Militară nr 7 este prelungită suspendarea transportului rutier internaţional de persoane, dar a arătat că sunt introduse o serie de înlesniri pentru şoferii care realizează transport de marfă internaţional.

"O altă prevedere din ordonanţă se referă la prelungirea suspendării transportului rutier internaţional de persoane efectuat de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Anglia, Irlanda, Olanda şi Turcia şi, evident, inclusiv din aceste ţări către România, pe întreaga perioadă a stării de urgenţă", a arătat Vela, în declaraţia de presă susţinută la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

El a anunţat şi o serie de modificări pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea mai mare de 2,4 tone. Astfel, cei care nu prezintă simptome asociate COVID-19 vor completa, la intrarea în ţară, o declaraţie pe propria răspundere, respectând un model stabilit de Ministerul Transporturilor, asumându-şi locaţia unde pot fi contactaţi în perioada dintre curse.

"Aceştia nu se vor izola la domiciliu, cu condiţia asigurării de către angajator a materialelor individuale de protecţie împotriva COVID-19 şi, în mod normal, să nu aibă la intrarea în ţară simptome de infectare cu noul coronavirus", a precizat Vela.

O altă prevedere se referă la conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează teritoriul României, măsura fiind menită să fluidizeze traficul internaţional şi să limiteze aglomeraţia la punctele de trecere a frontierei.

"Conducătorii camioanelor de transport marfă care tranzitează teritoriul României nu vor mai completa declaraţiile epidemiologice la intrarea în ţară dacă vor utiliza strict coridoarele de tranzit şi punctele pentru trecere a frontierei de stat situate la capetele acestor coridoare, fiind interzisă abaterea de la acestea. Totodată, dacă tranzitarea teritoriului României se va face într-un timp de maxim 48 de ore, staţionând numai în parcări situate pe coridoarele de tranzit marcate în mod corespunzător de către Ministerul Transporturilor", a spus Vela.

La intrarea în România, conducătorii auto străini vor fi obligaţi să aplice pe parbriz un colant special şi să păstreze asupra lor, până la ieşirea din ţară, un formular de tranzit.

"Dacă nu respectă aceste prevederi, el va fi obligat să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea sa, iar camionul poate fi preluat, în acest caz, de un reprezentant al proprietarului sau al firmei care îl deţine", a mai menţionat ministrul Afacerilor Interne.

Sursa foto: shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri