17 Aprilie 2020

Fabricile auto din Europa își redeschid porțile săptămâna viitoare. Constructorii auto au potrivit ceasurile



Mai mulți producători auto redeschid fabricile în Europa după o întrerupere de o lună din cauza epidemiei de coronavirus. Dacia, Volvo, Toyota sunt printre cei care se pregătesc să repornească producția după 20 aprilie. Motivele pentru care au oprit producția în martie au fost lipsa stocurilor de componente auto sau a echipamentelor de protecție pentru angajați. Închiderea fabricilor auto din cauza epidemiei COVID-19 a dus la reducerea producției în Europa cu 1,5 milioane de autovehicule.

20 aprilie - Volvo

Volvo va relau producția de mașini pe 20 aprilie în Suedia, la Torslanda, unde produce modelele XC90, XC60 și V9 și în Belgia, unde sunt fabricate modelele XC40 și V60. Fabricile au fost închise pe 26 martie.


20 aprilie - Volkswagen

Volkswagen va relua pe 20 aprilie activitatea la două dintre fabrici: Zwickau și Bratislava. Uzina Zwickau construiește modelul electric VW ID3.

Fabrica de la Bratislava are o producție multibrand. Aici sunt asamblate SUV-urile Porsche Cayenne, VW Touareg și Audi Q7, alături de VW Up, Skoda Citigo și Seat Mii.


20 aprilie - Audi

Audi intenționează să reia producția la fabricile sale din Neckarsulm, Germania și Bruxelles, Belgia, pe 20 aprilie. Prima uzină produce modelele A4, A5, A6, A7 și A8, în timp ce a doua construiește SUV-ul electric E-tron.


21 aprilie - Dacia

Uzinele Dacia sunt pregătite să reia progresiv activitatea începând cu 21 aprilie, la aproximativ o lună de la oprirea producției. Automobile Dacia a întrerupt producţia la uzinele din Mioveni pe data de 19 martie în contextul pandemiei de coronavirus, iar 13.500 de angajaţi au intrat în şomaj tehnic.

Incepând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:

  • Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru
  • Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi
  • Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine.

22 aprilie - Toyota

Toyota va reporni parțial producția uzinelor din Franța și Polonia pe 22 aprilie. Celelalte fabrici rămân închise.


23 aprilie - Daimler

Daimler intenționează să repornească producția la unele dintre fabricile sale din Germania pe 23 aprilie, întrucât cererea de mașini din China este în creștere.

Fabricile de automobile din Sindelfingen și Bremen urmează să își reia productia, alături de unele fabrici de autoutilitare.


27 aprilie - Aston Martin

Aston Martin va relua producția în Marea Britanie pe 27 aprilie. Britanicii au închis fabrica pe 25 martie.


27 aprilie - Skoda

Skoda va reporni producția în Cehia pe 27 aprilie.


27 aprilie - Volkswagen

Volkswagen va relua pe 27 aprilie productia și la restul fabricilor din Germania, Spania, Portugalia.




Citeste si