Din 50 de vehicule noi înmatriculate în România, unul a fost vehicul EV sau PHEV

Autovehiculele electrice devin treptat apariții din ce în ce mai comune pe drumurile din România. Al doilea semestru al anului 2019 a adus o creștere accelerată a înmatriculărilor atât pentru vehiculele pur electrice (EV), cât și pentru cele electrice hibrid plug-in (PHEV). Din 50 de vehicule noi înmatriculate, unul a fost vehicul EV sau PHEV, arată o analiză Roland Berger.

Un total de 1.960 de autoturisme electrice și electrice hibrid plug-in au fost înmatriculate în cel de-al doilea semestru al anului trecut. Ponderea acestora din totalul înmatriculărilor de autoturisme noi a crescut astfel la 2,2% în cea de-a doua jumătate a anului față de doar 0,9% în primul semestru, plasând România înaintea unor țări importante, precum Statele Unite, Coreea de Sud sau Japonia.

Numărul înmatriculărilor de autovehicule EV noi s-a triplat în al doilea semestru al anului 2019, în comparație cu primele șase luni, ajungând la peste 1.500 de unități.

O creștere semnificativă s-a înregistrat și pentru înmatriculările autovehiculelor PHEV noi, ajungând la peste 450 de unități.

Această dezvoltare este cu atât mai importantă deoarece Romania este în primul rând o piață a mașinilor second-hand, doar 28% din autovehiculele înmatriculate în al doilea semestru al anului 2019 fiind noi. În cazul vehiculelor EV și PHEV, cota este de 72%, dovedind dorința cumpărătorilor de a beneficia de tehnologii auto de ultimă generație.

Citeste si:
Skoda Enyaq coupe, al doilea model electric ceh
Skoda Enyaq coupe, al doilea...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

La finalul anului 2019, erau disponibile aproximativ 400 de stații publice de încărcare, infrastructura națională fiind în creștere constantă în ultimele 24 de luni, cu o rată de aproximativ 30% în fiecare semestru.

Sursa foto: betto rodrigues / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri