Pandemia de coronavirus a paralizat industria aviatică și avioanele au rămas la sol în numeroase țări. Astfel, cea mai mare parcare de avioane din Europa, găzduită de aeroportul spaniol Teruel, a ajuns să fie ocupată aproape complet, informează El Economista.

Provincia Teruel, din centrul Spaniei, are doar 130.000 de locuitori, însă aeroportul a beneficiat de pe urma epidemiei, după ce multe companii europene au decis să-și depoziteze aici avioanele.

Există aproximativ 95 de aeronave parcate în acest moment în Teruel, iar consorțiul care operează aeroportul urmează să înceapă extinderea facilității, pentru a putea găzdui mai multe avioane, scrie Digi24.

Aeroportul a început să primească atenție săptămâna trecută, când primul Airbus A380 - cel mai mare avion de pasageri din lume - a aterizat pe pista sa. În prezent, opt aeronave Airbus A380 se află la Teruel și urmează să mai sosească unul săptămâna viitoare.

Istoria aeroportului a început în 2007, când s-a format consorțiul compus din Guvernul din Aragon (60%) și Consoliul orășenesc din Teruel (40%). Aeroportul a devenit realitate în 2011 și s-a stabilit de atunci că nu are rost să fie un aeroport de pasageri, fiind transformat într-un aeroport industrial pentru parcare, reciclare și operațiuni de întreținere a avionelor. Totodată, la Teruel au loc teste și cercetări în domeniul aviatic.

Sursa foto: Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri